Bölcsődevezetői köszöntő

Tisztelt Érdeklődők! Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Tatabányai Egyesített Bölcsődék honlapján, azon belül a Dózsakerti Bölcsőde oldalán.

A Dózsakerti Bölcsőde a város főútvonalához közel, mégis csendes, zöldövezetes környezetben helyezkedik el. Engedélyezett férőhelyszámunk 96 fő. Négy egységen, nyolc csoportszobával működünk, ahol 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő neveli-gondozza a gyermekeket. Csoportszobáink vidám, családias hangulatúak, amelyeket az évszakoknak és az ünnepeknek megfelelően díszítenek fel a nevelők, gyakran a gyermekekkel együtt. A csoportok bútorai esztétikusak, a kor elvárásainak és a biztonsági előírásoknak maximálisan megfelelnek. Játszóudvarunkon az Uniós követelményekhez igazodva biztonságos játékok találhatók, amelyek változatos formavilágukkal, élénk színeikkel hívják fel magukra a mozogni vágyó gyermekek figyelmét.

A gyermek nevelése a családban nagyon sok örömmel és boldogsággal jár, de időnként kihívások elé is állítja a szülőket. A kisgyermek cseperedésével egyre többször merül fel az igény szakemberek által nyújtott szolgáltatásokra. Ezt tapasztaljuk a Dózsakerti Bölcsődében is, ahol nagy az érdeklődés a fizető gyermekfelügyelet iránt. A szolgáltatás során a szülők tanácsokat kaphatnak a neveléssel kapcsolatban, megbeszélhetik a gyermek játéktevékenységével, alvásával, étkezésével, önállósodásával összefüggő kérdéseket.

A szolgáltatásunk sikerét bizonyítja, hogy a „játszóházat” igénybe vevő gyermekek 90%-a a későbbiek folyamán bölcsődei alapellátásba kerül. A szülők bizalma megerősödik az intézmény iránt, ugyanis megtapasztalják, hogy gyermeküket szerető, meleg környezet veszi körül, ezért bátran mernek munkát vállalni. A bölcsődei élet előnye, hogy a gyermek megismerkedik a közösségi élet szabályaival, elsajátítja a társakkal való viselkedés alapjait, amely erősíti kompromisszumkészségét, növeli empátiáját, kedvezően befolyásolja értelmi, érzelmi életének alakulását. A csoporttársakkal együtt töltött idő hatására aktivizálódik immunrendszere, nő az ellenálló képessége.

Intézményünk saját főzőkonyhával rendelkezik, ahol kizárólag első osztályú élelmi anyagokkal dolgozunk. A HACCP rendszer, vagyis az élelmiszerbiztonság szabályainak megfelelően üzemeltetjük a konyhánkat, ebből adódóan a gyermekek asztalára mindig egészséges, nagy odafigyeléssel készült ételeket szolgálunk fel. Lehetőséget biztosítunk ételallergiás kisgyermekek étkeztetésére is, ehhez azonban szakorvosi igazolás szükséges.

Nagy hangsúlyt fektetünk a család-bölcsőde kapcsolatának erősítésére, ennek érdekében közös programokat szervezünk az év folyamán. A farsang, a családi délután, a Márton napi felvonulás, a Mikulás, a szöszmötölők jó hangulatban telnek minden alkalommal, rendezvényeinkről pozitív visszajelzéseket kapunk a szülőktől.

Számunkra nagyon fontos, hogy a bölcsődébe járó gyermekek környezetében mindig megfelelő mennyiségű és minőségű játék álljon rendelkezésre, ezért indítottuk el alapítványunkat, ESZTERLÁNC BÖLCSŐDEI ALAPÍTVÁNY néven, ahová fogadjuk a vállalkozások és a szülők adományait, valamint a SZJA 1 %-át. Emellett figyelünk arra is, hogy a befolyt pénzösszegből jusson a gyermekbútorok cseréjére, hogy ezáltal is kényelmesebbé tegyük a kicsik mindennapjait.

névtelen

Jordánné Kránicz Rozália

bölcsődevezető