A bölcsőde bemutatása

A gyönyörű zöldövezetben, egész évben folyamatosan fogadjuk a kisgyermekeket.

A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik, mely biztosítja a kornak és táplálkozás-élettani szükségletnek megfelelően a gyermekek étkeztetését. Igény szerint speciális étkeztetést is nyújtunk különböző ételallergiák esetén (liszt, tej, tojás érzékenység).

Az intézmény feladata a boldog, derűs, kiegyensúlyozott gyermekkor megteremtése, az aktív tevékeny életmód kialakítására való felkészítés. A szeretet és az igényesség a gyermekekkel, önmagunkkal és környezetünkkel szemben. Hagyományainkhoz híven közös családi programok, gyermekünnepek szervezését, lebonyolítását is végezzük.

Szervezett szolgáltatások:

  • Gyermekfelügyelet biztosítása működő csoportjainkban lehetőségeinkhez képest
  • Sószoba használata prevenciós jelleggel

Az intézmény szakmai erősségei:
A család-bölcsőde együttműködésére-együttnevelésére nagy hangsúlyt fektetünk.
A családok mai helyzete megváltozott a társadalomban, ami magával hozta a nevelési szemléletváltozást is. Ma már arra törekszünk, hogy a gyermekek bölcsődei élete közelebb álljon a természetes élethelyzetekhez, a családban töltött élethez. Az intézmény nagysága és a szakképzett dolgozók attitűdje teszi lehetővé, hogy családias, otthonos, nyitott, az újra mindig fogékony, folyamatosan fejlődni tudó gyermekcentrum vagyunk.

Kirschnerné Gere Katalin
mb. bölcsődevezető