A bölcsőde bemutatása

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Sárberki Bölcsődéje 1979-ben bölcsődei ellátás céljából épült, csendes, lakótelepi környezetben, óvoda és általános iskola szomszédságában.

Intézményünk több mint három évtized alatt a városban élő kisgyermekes családok részére nyújt segítséget a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásával, azon időszak alatt, amíg a szülők munkahelyi feladatukat végzik.

A munkánkkal arra törekszünk, hogy a szülőkkel együttműködve egy jó hangulatú, családias légkörű, otthonos, a szakmai elvárásoknak megfelelő gyermekcsoportokat működtessünk, ahol biztosított a gyermekek harmonikus fejlődése.

Bölcsődénk 48 férőhellyel két gondozási egységben négy csoportszobában működik. A gondozó-nevelő munkát 8 fő szakképzett csecsemő és kisgyermeknevelő látja el, akik felsőfokú képesítéssel rendelkeznek. Munkájukat nevelési évre összeállított, a csoport életkorának megfelelő nevelési program, és évszakonként változó napirend alapján végzik. Szakmai munkánkat két takarítónő és egy kerti munkás segíti. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol szintén jól képzett és sok éves munkatapasztalattal rendelkező konyhai alkalmazottak kiváló munkája teszi lehetővé, a gyermekeink számára az ízletes, egészséges, étrend biztosítását. Ételallergiás gyermekeink részére egyéni étrendet tudunk kialakítani dietetikus munkatárs és élelmezésvezető végzetséggel rendelkező alkalmazottak segítségével.