Bölcsődevezetői köszöntő

Az intézmény bemutatása

  A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Sárberki Bölcsődéje 1979-ben bölcsődei ellátás céljából épült, csendes, lakótelepi környezetben, óvoda és általános iskola szomszédságában.

Intézményünk több mint három évtized alatt a városban élő kisgyermekes családok részére nyújt segítséget a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásával, azon időszak alatt, amíg a szülők munkahelyi feladatukat végzik.

A munkánkkal arra törekszünk, hogy a szülőkkel együttműködve egy jó hangulatú, családias légkörű, otthonos, a szakmai elvárásoknak megfelelő gyermekcsoportokat működtessünk, ahol biztosított a gyermekek harmonikus fejlődése.

Személyi Tárgyi feltételek:

Bölcsődénk 48 férőhellyel két gondozási egységben négy csoportszobában működik. A gondozó-nevelő munkát 8 fő szakképzett csecsemő és kisgyermeknevelő látja el, akik felsőfokú képesítéssel rendelkeznek. Munkájukat nevelési évre összeállított, a csoport életkorának megfelelő nevelési program, és évszakonként változó napirend alapján végzik. Szakmai munkánkat két takarítónő és egy kerti munkás segíti. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol szintén jól képzett és sok éves munkatapasztalattal rendelkező konyhai alkalmazottak kiváló munkája teszi lehetővé, a gyermekeink számára az ízletes, egészséges, étrend biztosítását. Ételallergiás gyermekeink részére egyéni étrendet tudunk kialakítani dietetikus munkatárs és élelmezésvezető végzetséggel rendelkező alkalmazottak segítségével.

Szolgáltatásaink:

Testi egészség megőrzése érdekében a téli időszakban Somadrin só-terápiát alkalmazunk. A gyermekcsoportok csoportbontásban heti két- három alaklommal látogatják Só-szobánkat.

Az idei évtől hetente diplomás néptáncpedagógus vezetésével hagyományőrző népi, énekes játékokat is tanulhatnak gyermekeink.

A bölcsődébe járó gyermekek ellátásán kívül fontosnak tartjuk, hogy intézményünk nyitott legyen nem csak az ide járó, hanem más családok és gyermekeik számára. Ennek érdekében heti rendszerességgel szakember vezetésével Baba- Mama klubot szervezünk, ahol szintén a vidám családias hangulat a jellemző. A klub a kikacsolódás mellett a kisgyermekes Édesanyák számára lehetőséget nyújt, hogy esetleges nevelési problémáját másokkal megoszthassa, szakember segítségével megoldást találjon rá. A nem rendszeres elfoglaltsággal rendelkező szülők gyermekei részére ideiglenes gyermekfelügyelettel próbálunk segíteni hétköznapi teendőjük zökkenőmentes elvégzéséhez.

Mindennapi célkitűzésünk:

Gondozó nevelő tevékenységünk fő célja, bölcsődénkben az egészséges, harmonikus környezet megteremtése annak érdekében, hogy gyermekeink fejlődése is egészséges harmonikus legyen s boldog gyermekkori élményekkel gazdagodhasson személyiségük.

 

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!                          Némethné Horváth Éva